söndag

så natten för jamie var inte lätt, tror det är tänderna som spökar. eftersom det var min natt att "vila ut" så tog magnus hand om lillen hela natten, stackarna sov ingen av dem...:(
idag kom stefan hem! så om 2 timmar ska ja o jamie dit och umgås o ta igen all tid vi missat, och jamie ska få presenter från gudfar som skämmer bort honom något ofantligt :P
sen blir det till att titta på NFL :) magnus stannar hemma för att sova och vila innan han ska upp tidigt i morgon och jobba. vettigt av honom men trist att han inte kommer med till stefan. aja hade jag varit honom hade jag nog gjort samma sak.
och idag får jag tillbaka min kamera!!!! så snart kommer det upp bilder :D

ne nu ska ja passa på att umgås med älskling medans jamie sover och innan vi ska åka. kram på er!

lördag kväll

så idag har vi bara tagit det lugnt. magnus pappa kom över med bilen som vi ska ha en vecka :) vi (läs jag) har städat hela lägenhetten och diskat så nu är det ordning här hemma igen efter sjukstugan, o gud va skönt det är!
magnus lagde en jättegod wook till middag och till det blev det varsit glas alkoholfritt vitt vin:)
nu ska vi kolla på film och sen blir det sängen och sova.

i morgon (om 14 timmar) kommer min bästa vän/jamies gudfar äntligen hem från usa så då ska vi dit o prata ifatt och kolla på NFL. längtar efter min bästis! känns som om man är tolv igen och ska ses igen efter ett långt lov.... :D

vi alla tre har blivit friska under dagen så nu mår vi bra, var underbart att kunna äta nått, och något annat än blåbärssoppa eller yougurt :P

rutinerna är tillbaka och jamies säng står i hans rum igen, skönt att allt är som vanligt.

hoppas ni har en bra helg nu ska ja mysa med mina killar i soffan innan den lille somnar :)

sjukstuga och finbesök

johanna och julia kom upp till stockholm i tisdags :) jamie och ja mötte upp dem på centralen och sen åkte vi till vallentuna centrum där vi åt pizza och hämtade ut mina nya underbara skor som ja köpt på nätet (din sko). sen tog vi en promenad hem. väl  hemma fick småpluttarna leka med varandra och de var så otroligt kul att se. jamie den lilla ligisten (:P) klättrade på julia och försökte äta hennes hår ( läs bita hemme i huvet) medans julia försökte sno jamies napp...men men . magnus kom hem tidigare än förväntat men gick snabbt och la sig eftersom han var trött efter jobb och föreläsning. småttingarna somnade och johanna och jag satt uppe och pratade ett bra tag, så otroligt skönt med någon som förstår vad man menar :) tack johanna för att du finns och lyssnar!
jamie sov inte allt för bra den antten men kanske inte var så konstigt eftersom julia fått låna hans säng och han sov först i vagnen och sen med mig och magnus i vår säng, vilket varken han eller vi är vana vid.
johanna och jag promenerade till öppnaförskolan med barnen som passade på att sova lite på vägen.
efter öppna förskolan åkte vi till secondhand butiken i täbykyrkby där det blev en del handlande för både mig och johanna :) jamie fick lite nya läder (3 tjocktröjor och 2 par byxor) och julia fick ett "piano (julklapp) samt en vår/höstjacka i rosa som var jätte söt. efter allt de åkte i in till centralen där vi sa hej då och dem åkte hem (hade gärna fått stanna mycket längre men så e de....) hoppas bara att vi ses snart igen!

magnus kom precis när johanna och julia klev på tåget men han iaf säga hej då. sen åkte vi hem....tröttasom vi var gjorde vi inte mycket den kvällen.
på morgonen hade amanda skrivit på fb och undrat när vi skulle komma förbi och hälsa på eftersom det var så länge sen sist så vi bestämde oss för att ta en tur in till stan.
underbart att träffa dem igen och kul för jamie att få träffa "mormor" och "moster":)
dock var jamie lite gnällig och ville inte alls äta när det var lunchdags men ja vill inte truga med maten så jag försökte bara igen senare men icke...lite ersättning och pärondryck tog han i alla fall. men sen kom det en liten kräkning...men med jamies historia var det inget konstigt med de som ja funderade över. men sen när vi skule gå då kom de med besked... en rejäl kräkning som inte var som de brukar...vi torkade av oss och bytta tröja på jamie sen gick vi och ja han inte mer än 100-200 meter innan jag kände att jag började må rikitgt illa...
magnus mötte oss och vi åkte hem tillsammans och inte långt efter att vi kom hem insåg vi det värsta...jamie ville inte äta och mådde märkbart dåligt jag mådde jätte illa frös som ett djur och var dålig i magen...fort kom det, vi sommådde bra på förmiddagen...

vi pratade med vårguiden och dem berättade hur vi skulle få i jamie ersättning eftersom fontanellen bbörjat sjunka ner (tecken på vätskebrist). Vi ringde Magnus mamma som var en ängel och åkte till apoteket och köpte vätskeersättnign och en örontermometer. det gick inte alls bra att få i jamie vätskeersättningen men vi lyckades få i honom lite ersättning utblandat med vätskeersättning. jamie klade sig från feber medans jag hade 38.9.... vi ringde tillbaka till vårguiden efter 2 timmar som dem bett oss göra och då ville dem att vi skulle åka in med honom så en läkare fick se honom. sagt och gjort, magnus mamma kom med bilen och körde oss.
efter nån/några timmar fick vi träffa läkaren som konstaterade akutmagsjuka/influensa....suck! men han tyckteatt jamie tog det rätt bra så vi fick åka hem igen. ahn påpeka dock att jag och magnus såg lite värre ut...
läkaren var underbar, väldigt trevlig och förstående medans sköterkan mer var som ett monster från helvetet...var inte de att hon var korkad men hon visade så tydligt att hon inte lyssnade på en och sa saker på ett riktigt dumt sätt....men men.

på vägen hem somnade jamie så vi passde på att stanna och handla lite yougurt och blåbärssoppa så vi hade nått hemma man kan äta om man inte mår så bra (som dessutom e milt för magen) sen när vi kom hemflyttade vi in jamies spjälsäng i vårat sovrum. jamie somnade som en stock (han hade vaknat när vi klivit ur bilden)
magnus och jag garderade upp med hinkar vid sängen och sa godnatt....

jag klarade mig oförsämt bra och men feber hade under natten börjat sjunka ( och har fortsatt under dagen) lite illamående och fortfarande dålig i magen men jag hade ju inte ätit allt för mycket så därför fanns det som tur var inte mycket att få ut....magnus däremot som varit optimistisk och ätat innan vi åkt in till sjukan hade de värre...redan på sjukhuset kräktes han och han mådde verkligen inte bra under natten min älskling...:(

Idag har jamie mått otrlolig bra för att vara sjuk, han har inte ätit lika mycket som han brukar men i alla fall tillräckligt för att jag inte ska vara orolig, han har velat vara en del nära men lekt en del själv med sina leksaker, min tappra lilla älskling!jag har mått upp o ner från och till men tror att det nog kommer vara bra i morgon förutom tröttheten som biter i en efter magsjuka. hoppas bara på att magnus blir bra...han har i alla fall blivit bättre under dagen så med en ordentlig natts sömn borde de bli bra.
jamies säng får stå kvar hos oss i natt i alla fall eftersom han inte e helt frisk så får vi se.

måste bara säga att min plutt är otrolig, efter han problem när han var liten och sjuk så har han bara haft en tredagars förkylning innan dehär och en bebis på 7 (nästan 8 månader) som får influensan och bara är riktigt dålig ett halv dygn och sen bara lite kinkigare än vanligt. det måste jag säga att i alla fall jag är imponerad över och jag hoppas för hans skull att han får fortsätta ha så bra imunförsvar.

nu ska ja krypa upp i soffan och mysa med mina två favoriter och jag hoppas ni ursäktar för otroligt dålig uppdatering....

p.s. på söndag kommermin bästa vän/ jamies gudfar äntligen hem från USA! d.s.

älska!

Oj oj oj vad jag har blivit dålig på att skriva här...men det känns som om jag inte har tid. men som vinligt, jag ska försöka bli bättre!

Idag bar det av på mamma-blogg-träff :) fikade och tog en lunch med 8 andra mammor med barn. det var jätte trevligt.kul att träffa lite nya unga mammor och så se lite fler barn :P
roligt var också att jag sprang in i min barnmorska som jag hade på mvc när jag väntade jamie, var jätte kul att se henne och få prata lite och känndes jätte kul att kunna berättta att jag mår bra, lillen mår bra och jag är kär och har en liten familj :)
efter fikat gick jag, jannika, emma och kim vidare ut på stan. jag stannade till vid Kahalani (skateaffär) och hälsade på och visade lilla jamie som dem inte träffat (han låg i magen sist jag var där) sen vidare till emmas pappas jobb (hotel) för en fika och lite prat.
sen tog vi en promenad till gamlastan där jag skulle fixa mina tatueringar och jannika och tobbe skulle kolla lite priser för deras kommande.
de andra drog vidare medan jag blev gaddad och jag måste bara säga att ANT har sjukt trevlig personal! nya tjejen anne som jobbar där e så söt! jamie lekte men när det var dags för att fixa tatuering nummer två blev han ledsen och rädd för tatuerings maskinen så han fick sitta i mitt knä och de fungerade bättre.

efter alla äventyr gick vi på ännu en promenad möt hötorget och tittade in i maries affär (magnus mamma som jobbar på sthlm silver) jamie fick mys med farmor och jag fick titta på fina smycken.
farligtt farligt.....jag hittade en ring som jag blev kär i!  och underbara marie köpte den till mig :) bättre och snällare svärmor kan man inte ha!!!
hittade ett halsband och ett armband som jag ska spara ihop till så småning om också.
sen frågade jag efter ett halsband jag såg där för ett par månader sedan som jag verkligen gillade och hade berätta om för magnus men de fanns inte kvar tillmin stora besvikelse....gillade de verkligen men så kan de gå...om ja bara vetat då ;)....

jag och jamie mötte magnus hos hans förälrar där vi lånade bilen och åkte till willys för att storhandla. mycket mat och annat blev de men kan nästan lova att vi har mat för en månad o troligtvis ännu mer därtill :P
påvägen ut gick vi förbi blommorna och jag hittade en jätte söt lila orkidé liknande blomma som ja visade magnus inge mer med den. vi gick ut och packade in allt i bilen och magnus gick och lämnade tillbaka vagnen.
ut ur affären kommer min älskade sambo med den fina blomman i handen:) han e så söööt! blommor på en måndag, kan inte bli bättre (trodde jag)
han påpekar att detta bara är "första delen" resten får jag veta hemma... min hjärna snurrar på 1000000000varv men jag kan inte komma på vad han menar..
vi kommer hem och packar upp alla varorna och lägger jamie i sin säng. jag går in och lägger lite rena kläder i byrån i sovrummet och magnus kommer in och ber mig attt blunda och komma med.....?
han leder mig ut i hallen till spegeln och där sätter han nåt om halsen...HALSBANDET!!!! de vackra halsbandet jag berättat om för några månader sen har han köpt till mig. MÅste säga att jag har en otroligt romantisk sambo :)
känner mig så lyckligt lottad som har honom och jag älskar honom verkligen!

Äslkar min underbara familj och kan inte förstå att jag har haft sån tur, världens underbaraste två killar är mina. min underbara son och min fantstiska sambo, fan vad jag älskar dem! lyckan är komplet!

lördag kväll

så i morse åkte jag och jamie  med magnus till hans jobb, för pojkarna skulle ut och skjuta hagel :P när vi hade lämnat av magnus och sagt hej till några av killarna så plockade vi upp alex vid tekniska och åkte och handlade lite gott.
kollade på teknade filmer, åt och lekte med jamie sen somnade jag och jammie på soffan men som tur e är alex en sån som förstår så han lät oss sova lugnt och tittade på en till film :) underbara alex, få vänner som är som honom :)
sen var det dags att hämta upp magnus igen men denna gången behövde vi bara ta oss till mörby där vi också lämande alex som skulle hem.

en snabb titt förbi magnus föräldrar o lämna bilenoch säga hejdå till familjen rudberg sen fick vi skjuts hem och nu har vi ätit och jamie håller på att somna i magnus famn på soffan tänkte göra dem sällskap strax....ha de!

trött

varit på middag hos magnus föräldrar, magnus stannade hemma eftersom han intemådde bra. jamie var trött från att vi kom vid sex o ja trodde han skulle slockna men icke, inte förrens vi tog bilen och åkte vid 9 tiden...min lilla plutt vill alltid va med o inte missa nått.

nu ska ja lägga mig men hoppas ja hinner skriva mer i morgon :)

vakna!

så jamie vaknade vid tjugo i fem i morse och tyckte det var dags att kliva upp. jag gick och blandade mat medans han låg i vår säng med magnus och morgonmyste.
passade även på att ta en cigg och gissa hur förvånad jag var när det var vitt överallt!
snö...även om jag saknar solen och värmen känns det lite mysigt med snö och vinter. varmt te och mys i soffan under en filt :)

utråkad som jag var när lillen vaknat satte jag mig framför tv´n och tittade på vakna ( brukar bli det jag gör på morgonen) men idag fick jag för mig att ringa in när de efterlyste fula/ångrade tatueringar och jag kom fram :P
fick berätta om mitt hjärta med ekg på handleden, den som ser ut som en treåring ritat som jag ska försöka fixatill för 5 gången nu på måndag....
Ella ringde så fort jag lagt på och krattade förtjust över att hon just hört mig på tv :P

idag ska ja o jamie bara ta de lugnt och ikväll blir det middag hos magnus föräldrar. magnus slutar vid två men får se om han kommer med på middagen för hanhåller på att bli sjuk så han kanske stannar hemma och kurerar sig så han e frisk i morgon när de ska iväg och skjuta med jobbet. (160 skott hagel var)

nu ska ja kolla lite mer på vakna och äta frukost innan lillkillen vaknar.

torsdag kväll

som jag trodde innan blev dagen inte riktigt som jag trodde :P

vi tog bilen till magnus föräldrar och lämnade den samt lite tvätt, men varken marie eller orwar var hemme. deras vänner familjen rudberg från usa var där så vi stannade ett tag och pratade med dem sen bar det av till stan.

vi tog en promenad från centralen till vasastan. där mötte vi ronnie och åt lunch på Tegners Gämställe, en underbart mysig liten resurang där jag jobbade förut. lammfärsbiffar med potatis sås och tsatziki blev det :)

efter det bar det av till gamlastan för att göra om min piercing i naveln på ANT.
som vanligt var alla där glada :) stod och snackade skit och jamie blev beundrar till tusen! så söta dem var :)
Magnus slutade tidigare än vad jag trodde så han mötte upp oss där.

påvägen hem handlade vi lite köttfärs och grönsaker till middagen och så gick vi förbi apoteket och hämtade ut jamies ersättning.
På tåget blev jamie hungrig och fick äta lite "riktig" mat eftersom de e så struligt att blanda till ersättning på tåget.

När vi kom hem tog magnus o lekte med jamie medans ja somnade på soffan. blev jätte trött och kände mig febrig vilket jag tror beror på att jag bara fått strax över 3timmars sömn inatt....

Nu håller jag på att fixa med middagen så snart ska vi äta, magnus och jamie leker i vardagsrummet och magnus försöker lära jamie vad nej (aj aj) betyder eftersom jamie fått för sig att han vill riva ur alla dvdér ur tvbänken.
dem har sin lilla fajt vill ja lova eftersom jamie bestämt vet vad han vill och börjar gråta när han inte får som han vill....(spännande de kommer bli när han får sin 2års trots ;) )

ne nu får de räcka med skrivande för tillfället, ha de!

torsdag

inatt sov inte jamie...han var vaken i över två timmar mitt i natten...men nu sover han sin första middag och när han vaknar ska vi över till magnus föräldrar och lämna bilen o eventuellt äta lite lungg med dem.

Jag ska in till stan och fixa min navel piercing. jamie sparkade så mycket på den när ja gjorde den så den ville inte läka så jag fick ta ut dem men dem har lovat att göra om den gratis åt mig så idag bär det av till ANT i gamlastan.

kanske får vi sällskap av alex detåterståratt se men han är ledig idag så vore kul att ses.

magnus slutar vid halv 4 idag så blir nog till att göra sällskap hem:) och sen vet jag inte vad som händer..

när man har barn blir det ju inte alltid som man planerar så vi får seikväll hur mycket somblev gjort och hur mycket som blev ändrat :P

onsdag kväll

jamie vaknade vid kvart i sju så vi lekte lite med hans leksaker och myste i soffan medans jag små tittade lite på vakna. men vid halv nio bar det av, bort hemmifrån....

Emma och hugo skulle inte med till öppna förskolan eftersom lilla hugo var förkyld (stackars plutt! ) dock lämnade ja vår nyckel hos dem eftersom magnus skulle komma hem tidigt och ja skulle va borta (vi har just nu bara en nyckel). sen åkte vi till öppnaförskolan och lekte med alla barnen och jamie

kämpade och höll sig vaken till halv 12...då deckade han :P
när han vaknade åkte vi iväg till kista där jag träffade min läkare från graviditeten <3 berit, hon är helt underbar! jag fick en tid till henne om två veckor då vi ska prata och skriva en remiss till kirurg ( mina bröst är totalt förstörda efter  graviditeten och det skiljer 5cm + dem är helt olika i form + det går ej att hitta bh pga av mitt vänstra bröst m.m.)

efter pratstunden så träffade jag en sköterska som kollade min spiral, allt såg bra ut! och så passade hon på att ta mitt Hb eftersom det varit dåligt förr men trot eller ej (jag kan inte fatta att det är sant) mitt Hb var 143!!! yeayh me!

efter det tog vi en titt förbi jamies farfar (biologiska) ingen av de andra var tyvärr hemma men det var trevligt i alla fall. kul för jamie att träffa honom och som vanligt blev han bortskämd denna gången med gossedjur i alla olika förmer ( en 4 gånger större än honom)

sen till kista galleria för att köpa blommor och vidare till magnus mammas moster som fylller år på fredag. passade på att säga grattis i förskott och tacka för de söta kläderna som jamie fick av henne.

efter allt detta bar det av hem till magnus.

Jag skulle igentligen ha tränat idag men jag var på tok för trött... (uppe tidigt och gjort mycket + att mensen kom idag) så jag orkade inte träna... :( det fick bli två filmer i soffan med magnus. jamie låg och sov men vaknade lagom till andra halvan av filmen.

efter filmerna satt magnus och jag i soffan och bara ängnade 100% uppmärksamhet på jamie och myste!

Magnus som ska upp tidigt och jobba i morgon gick och lade sig för ett tag sedan men eftersom jamie inte ville sova har jag varit uppe med honom och lekt i hopp om att han skulle bli trött. Min lilla ligist tyckte dock att det var roligare att klättra, bita i mammas axel och testa rösten lite och se hur högt man kan komma upp i fallsette (?)

Nu sover min lilla prins och jag ska gå och lägga mig brevid min underbara sambo. i morgon ska jamie och jag lämna tillbaka magnus föräldrars bil vi fått låna men vad som händer mer vet jag inte riktigt ;)

sov gott!


onsdagen morgon

igår var magnus mamma barnvakt ett par timmar medans magnus och ja hade "dejtnight" det blev film, glass och godis innan vi hämtade jamie igen.
nu är magnus på jobbet och jag ska iväg på öppna förskolan och sen till mvc och titta till min spiral.
hinner inte skriva nu för måste packa ihop mig o jamie men skriver ikväll.

juste, nästa vecka kommer troligtvis johanna och julia upp till stockholm och stannar över natten!!!

länge sen

oj oj oj, nu var det länge sen jag skrev....
magnus var sjuk i fredags så han stannade hemma så vi satt i morgonrock och kollade filmer hela dagen så inget skrivande då och sen i lördags fyllde min älskling 21!
vi började morgonen med att han fick frukost på sängen. amerikanska pannkakor, jordgubbar, apelsin, mackor, kaffe, färskpressad juice, champange och tårta :D så härligt  jamie var otroligt lycklig eftersom han fick leka med alt snöre och omslagspapper ! magnus blev jätte glad för presenterna, mat och vinprovning för två och en bok om mat och vin sen fick han även en nalle och ett örngott som det står VÄRLDENS BÄSTA PAPPA på. men jamie kom med presenten om överglänste alla tusen gånger om. mitt i all lek med allt papper tittar han upp  på magnus och säger PAPPA! shit kunde knappt tro mina öron min lilla plutt sa pappa! har nog aldrig sett magnus så glad någonsin.
vi tog det lungt sen och på eftermiddagen gick vi över till magnus föräldrar där det blev mer firande av familjen och några vänner från usa som var på besök. OTROLIGT trevligt. magnus fick ett fiske spö, cd, tallrikar, knivställ, biobiljetter (+barnvakt) och en hatthylla + skoställ :)
i morse var vi alla tre väldigt sega men tog oss upp efter ett tag och städa och diskade. sen kom jana och simon över (jamies gudmor) då fick vi se en hemma video från när vi var typ 12 och vi har nog aldrig skrattat så mycket, jag insåg verkligen hur lycklig jag var med jana och hur hon förgyllde min barndom. tack vare henne kan ja se tillbaka på lyckliga minnen. fan va jag älskar den tjejen. är så glad att hon har träffat simon också för han verkar underbar och han verkar älska henne så som hon förtjänar.

nu på kvällen har luke (en av de från USA 17år gammal) så vi har ätit middag och snackat mass skit hela kvällen och myst med jamie som var helt fachinerad av honom :P

nu sover jamie och ja ska tillbaka till magnus och luke och prata lite mer sen blir det sängen och sen får vi se vad det blir av veckan. allt jag vet är att jag ska kolla till min spiral på onsdag. annars har ja inga planer så vi får se.

ska försöka blogga lite oftare än vad ja gjort de senaste dagarna i alla fall så ni som läser får lite uppdatering :)

ha det!

torsdag

började dagen med bvc sen bar det av till magnus föräldrar där jamie fick mysa och jag kunde passa på att skriva ut lite bilder. sen hem o nu är alex här sen kommer magnus hem och och vi tre åker iväg på fotbollsträning och jamie får hjälpa till att skrika lite på killarna från babyselen ;)

bvc

idag var vi på bvc och lillplutter följer sin kurva :) 7230g lätt/tung och 72cm lång!

onsdag

idag har vi haft fullt upp. vi mötte emma och hugo vid kvart över nio och promenerade till jannika och jillan sen gick vi vidare till öppna förskolan där knoddarna fick leka av sig lite. efter det blev det lunch hemma hos jannika och sen gick vi förbi bvc med gillian. då mötte även tobbe och jocce upp. sen hem till emma och spela lite kort och efter det hem till oss för att äta middag och möta magnus som kom hem från jobbet.

rörigt det blev...aja jag har haft en underbar dag och jamie verkar ha haft det bra han med.

nu ska ja sova med min älskling och vila upp inför morrgondagen :)

tisdag kväll

träffade äntligen sophie, detvar på tok för löänge sen. vi tog en fika och pratade ifatt och hon fick gulla med plutten :)
sen gick vi till magnus jobb och tog en kaffe och sen byte karolina av sophie :P vi tog en lunch och pratade ifatt vi med eftersom vi inte träffats sen jamie bara var några veckor!
god lunch blev det också, tomatsoppan var jätte god och till den blev det helt UNDERBARA getostrullar, typ som vårrullar fast bara fyllda med getost! MUMS! helt klart det bästa på länge.

efter det blev det hem och städa igen eftersom vi självklart hunnit med att stöka ner ordentligt igen....sen kom magnus mamma över och tog hans om jamie och magnus och jag begav oss iväg på träning för nybörjare. måste säga att dem börjar se  riktigt bra ut nu killarna.

nu är vi äntligen hemma och snart ska ja lägga mig för imorgon bär det av till öppna förskolan med emma, jannika och våra små :)

stress

snart ska vi in till stan o sträffa sophie <3 fan va ja saknat hemme, ska bli riktigt kul! sen bär det av till magnus jobb för att luncha med karolina. och sen hem o diska innan farmor marie kommer över för att gulla med lillen medans vi är på nybörjar träning.
hinner inte skriva mer nu har brottom men vi hörs!

måndag kväll

Det var jättekul att träffa jamie farmor och farfar. kändes lite mindre stelt denna gången. Jag han ju inte lära känna dem så bra innan Jamies biologiska pappa drog  men det känns som sagt bättre och bättre.

blev inte att åka till stefan eftersom det blev så sent hem från kista. tur var väll kanske de eftersom jag deckade när jag kom hem...sov i två timmar på soffan. det verkar som om jag håller på att bli förkyld...har haft ont i halsen om mornarna ett tag nu men det är inget som bryter ut...får väll se vad det blir av de. men trött blir jag i alla fall av det. Känns som om jag sover mer än Jamie på dagarna....

Träningen fick också struntas i eftersom jag inte känner mig helt hundra och har sån träningsvärk att ja knappt kan gå...dessutom låg jamie och sov när magnus skulle till gymmet och det känns inte rätt att väcka honom bara för att ja ska träna.

Innan jag träffade familjen jonsson (farmor/farfar/fastrar)så tog jag en runda i Kista centrum om handlade lite grejer inför lördag när magnus fyller år. mjöl m.m. till amerikanska pankakorna han ska få till frukost och miniflaskan mouserande han ska få ( "champangefrukost" ).
sen blev det även en till liten present från jamie till honom.
Jag hittade och köpte även en liten tvättkorg till jamies rum i massa färger. var igentligen en papperskorg men det är perfekt som tvättkorg i hans rum och så hittade jag en trippelram i grönt till hans rum som jag ska sätta bilder på hans gudföräldrar i ( han har tre stycken stefan, ella och jana)

just nu far jamie runt i gåstolen här i vardagsrummet och är övertrött så snart kommer han bli gbällig och då blir det bums i säng.
lägger mig nog själv så snart han har somnat. ska upp tidigt i morgon.

sov gott!

Måndag

Jamie sov jätte bra inatt. Han vaknade vid 5 tiden och ville mat men annars sov han hela natten. Det ända jobbiga var att han inte vill somna igår kväll. efter mycket om och men somnade han i alla fall.

Min kära sambo hade minst sagt svårt att komma upp ur sängen i morse och jag tror att han nog helst hade legat kvar och sovit ett tag till. Men vem kan klandra honom? att behöva gå hemmifrån vid halv sex tiden för att vara på jobbet halv sju är nog inte jätte kul. fast han verkar trivas på jobbet och det är ju i alla fall tur.

Idag ska vi åka till kista för att träffa jamies biologiska farmor och fastrar (min son har ju dubbel uppsättning av farmor och farfar)
Det var ett bra tag sen vi såg sist och jamie bara växer och växer så jag har haft lite dåligt samvete för att vi inte tagit oss ut dit men som sagt nu är det dags.

Efter kista blir det nog till att åka till stefan (jamies gudfar) eftersom vi har en deal med att jag hjälper honom att städa som tack för de pengar han låmade mig när jag var gravid. inte en helt dålig deal. Jag har inge problem att städa och tycker inte att det är specielt tråkigt (vilket han gör). vi ses och får snacka lite skit och jamie får träffa sin gudfar och homer.

För kvällen står igentligen träning på schemat men jag vet inte...jag har sån OTROLIG träningsvärk i framsida lår så jag har svårt att ens gå...men jag vill intemissa träningen och jag har saft att jag ska träna 3 gånger i veckan och missar jag idag så fuckar ja upp tränings schemat för hela veckan....lite kluven...får se hur jag ska göra.



Jamie utvecklas för varje dag som går. han andvänder numera tummarna jätte mycket, han "tummar" på allt och andvänder nu tummen för att kunna tuta på sin gåstol.
han ålar ( kryper nästan) i världens fart! han leker i sitt rum och ålar runt vid "lekhyllan" och drar fram leksaker och är jätte nöjd.
Han reser sig mot allting! och han klättrar till och med
Han kan sitta, men har sin egna lilla stil då han sitter på knä istället för på rumpan som vanliga bebisar.

min lilla prins, vad fort det går!

blogg träff

Mamma-blogg träff?

Jannika ( http://jannikassmulor.blogg.se ) och Emma ( http://emmasc.blogg.se/ ) och jag pratade härom dagen om en Mamma/gravid-blogg träff!  Någon som skulle vara intresserad av att komma på en sådan?

Vi träffas då på något barnvagnsvänligt café och prata bebisar blöjor och annat smått å gott som vi mamma-bloggare kan va intresserade av:P
(Det är såklart inte bara bäbisar som är välkomna, alla mammor och barn i alla åldrar skulle vara underbart!)

Träffen skulle då kanske ske i sthlms innerstad? Ni kan väl skriva om det känns som en kul idé!!

Skriv gärna ett eget inlägg om det i er egen blogg så vi blir många! och länka till mig (eftersom det antagligen blir jag som bestämmer datum och plats).



Ska nog kolla igenom lite länkar på google å så om barnvagnsvänligt café, har ni tips skriv gärna!

magbilder

juste glömde säga det, stefan stal min kamera så jag har inte kunnat fota min mage. men ska göra det så fort jag får tag på en kamera...

söndag

Magnus och jag och lill prinsen har bara tagit det lugnt idag. på eftermiddagen tog vi oss i kragen och gick ner till gymmet för att gå igenom vad ja ska göra där nu när ja ska börja med fri-vikter istället för maskiner.
orkar inte skriva är trött och jamie e övertrött o sitter hör bredvid och slår med armarna så nu ska ja natta honom och sen blir det till att gå och lägga sig och sova bort all träningsver.

juste Magnus mamma köpte en nty matta till jamies rum i grönt som passar perfekt! jag har verkligen en underbar "svärmor" !!!

sov gott

lördag kväll

Körde Anna till mörby så hon slapp åka roslagsbanan hem, innan de stannade vi till hos stefan och hämtade hårtrimmern så jag kan klippa magnus och då blev det Hägernäsmacka på pizzerian. Efter att jag lämnat Anna svängde jag förbi Sjökrickan och tittade lite på Täby flyers U-15 som spelade match och passade på att lämna Homer till stefan.

När jag kom hem somnade jag på golvet bredvid Jamie  och där blev vi liggandes nån timme. När jag vaknade fick jag sånt sjukt sug efter varmchoklad och eftersom vi har lånat Magnus föräldrars bil passade jag på att åka ner till affären och köpa lite saker vi behövde och lite mys inför kvällen.

Nu har vi diskat och plockat lite här hemma och Magnus har lagat mat. biffar med lök, tomat och paprika med pasta och en god sås blev det och till det ett halvt glas rött.
Jamie satt bredvid i sin barnstol och lekte nöjt med en visp medans vi njöt av maten.

nu håller Magnus på att natta Jamie och jag ska diska klart det sista sen blir det varmchoklad med vispgrädde och mini-marshmallows, Ben & Jerry´s coockiedough, godis och jordgubbar! sak bli jätte mysigt.

Magnus och jag försöker få nån/några kvällar ibland när vi bara myser eller gör något kul. Eftersom vi träffades när Jamie redan var född så har ju vi aldrig direkt dejtat om man bortser från en biokväll med barnvakt en månad in i förhållandet. Jag tror att det är viktigt att göra små saker bara vi två för att må bra. det behöver inte vara något stort de räcker med att stanna hemma en lördag och äta middag, ta ett glas vin eller kolla på film när Jamie har somnat så man får ro om varandra.

men nu måste jag fixa så ja kan återgå till min sambo som snart är klar med nattandet

lördag

Så underbart! anna tog hand om Jamie i natt så både magnus och jag fick sova ut. sen blev det en stor ordentlig frukost med en glad jamie som glatt satt och tittade på :)
snart ska vi köra anna till danderyd så hon kommer hem lite snabbare och efter det blir de en tripp till täby för att lämna homer och hämta trimmern så vi kan klippa magnus hår.
resten av dagen blir nog mest städa och förhoppningsvis mys med magnus ikväll bara vi två :)

fredag kväll

nu har jag varit och tränat med ella och magnus. anna tog hand om jamie och homer under tiden :) sen blev det kyckling a la viccan ;P
snart ska ella hemmen anna sover kvar så vi ska kolla sex and the city 2! och till de blir det ett glas vin vitt :D så härligt att få träffa lite tjejkompisar och bara ha de bra.
ne nu ska ja va social...men imorgon blir det till att städa.

Homer

Nu har Homer andlänt!
Vi mötte Stefan och Homer ute på parkeringen och sen tog vi en promenad i området och snackade lite skit så att vi fick prata av oss och homer fick lite motion :)
Just nu ligger Homer på golvet och stirrar mot dörren och undrar vart husse tog vägen medans Jamie ålar runt och över honom. Dem är så söta ihop. Jamie verkligen gillar Homer och det gör mig så glad

nehe...

Stefan har fortfarande inte kommit hit med homer... Vi pratade igår och då sa han att han skulle komma på morgonen efter jobbet emn det verkar som om nått kommit ivägen.
Jag har ju självklart inte heller fyllt påmobilen så jag kan inte ringa och se vad de e som händer...Men men han ringer väll snart.

Magnus ringde från jobbet och berättade att han inte kommer sluta 14 som han skulle eftersom de andra två är sjuka så måste han vara kvar till stängning, suck! men så är det...

Anna och Ella ska komma över ikväll och äta middag och träna med mig och magnus på gymmet. hoppas att Jamie är lika duktig på barnpassningen denna gång. som tur är det bara en timme han behöver vara där, och personalen är underbar mned honom. sist bytte en av tjejerna där till sig ett extrapass bara för att få vara mer med jJamie.
Min lilla prins är redan värsta tjejtjusaren :P


fredag morgon

Jamie var så snäll inatt, han vaknade bara en gång och åt vid halv fem sen sov han till kvart över 8 så jag fick ordentligt med sömn :) 
Vaknade när Magnus skulle gå till jobbet och fick en puss men somnade om på direkten.
Jamie vaknade en kvart efter att jag gick upp och som vanligt började han le när jag kom in i hans rum.
Tror att det finns få saker som känns så bra som när min lilla prins ger mig ett leende på morgonen!
vi har myst på morgonen han och jag och snart kommer gudfar Stefan med Homer, och då ska vi leka med honom.
Jamie är så söt med Homer, han skiner upp och slänger sig emot honom, ut med armarna och ett stort leende på läpparna.
Nu ska ja mysa lite till innan Jamie tar sin "powernapp" för då ska ja göra en ordentlig frukost tillmig själv :)

magbilder...

tänkte att jag skulle lägga upp lite före och efterbilder på min mage innan helgen är slut, ska bara leta reda på kameran så jag kan fota hur den ser ut nu.
men jag måste säga att jag har haft det oförskämt lätt :S
jag gick upp 12 kilo under graviditeten, på 10 dagar var det borta, nu väger jag 4 kilo mindre än när jag blev gravid och i o med att jag har börjat komma igång med träningen så börjar man ana mina magmuskler nu :P
*stolt*
men som sagt bilder kommer troligtvis i morgon men kan inte lova. upp kommer dem iaf innan måndag

bild-bomb


magen en vecka innan jamie föds - jamie helt nykläckt

nyfödd jamie med stolt gudfar - jamie och homer

jamie och homer - jag får äntligen hålla jamie (på intensiven)

jamie på atridlindgren - plutten innan babyhåret föll av 


jamie gillar fotboll - jamie och homer


jag tänkte ja skulle lägga upp lite bilder. bilden från när jag var på sjukhus är tagen när jamie var två veckor och man upptäckte att det fanns rester kvar av min moderkaka (den hade inte lossnat helt när jamie föddes). jag åkte in med akut blödning och opererades två dagar senare  men det gick inte som man trott och jag fick vända så fort jag vaknat på uppvaket och in på operation igen. jag förlorade tre liter blod och hade så ont där jag låg att jag blev totalbehövad. jag kunde inte ens vicka på tårna, tog ett tag innan jag vågade hålla min lilla prins men som tur var fick stefan bo på sjukhuset med jamie så dem kunde vara hos mig så mycket jag ville.
resten är lite blandande bilder som ja hittade på datorn...

torsdag kväll

Nu är vi hemma från en nybörjar-träning i regn, massor av regn!
jamie fick stanna hemma med farmor och ha det bra i värmen medans jag och magnus stod och skrek lite på killarna :P ne men skämt och sido det var riktigt kul och jag blev glatt överraska över att se hela 12 killar där.
både magnus och jag hade haft lite dålig dag så  det var skönt att få skrika lite och magnus fick smälla en del också ;P

inna vi åkte på träning så var jag som jag berättade innan med stefan (min bästa vän och jamies gudfar) i arninge och tittade på lite tapeter och golv inför hans kommande renovering.fick i alla fall lite insperation :) sen åt vi på max och jagåkte förbi babyland och fick ny syflette (stavning?) till vagnen och ny klädsel. så nu har vi en svart vagn.
Vi ville ju från början ha vagnen i svart men den var helt slut och skulle inte komma in på så länge när vi köpte vagnen så vi tog en kaki färgad, men nu har vi den färg vi tänkt oss från början och som tur är passar skötväska med mera jättebra med det svarta.

I morgon ska vi vara hundvakt till stefans hund Homer så vi tänkte ta en ordentlig promenad och förhoppningsvis svänga förbi magnus föräldrar  och fixa med våran tvätt som är där, eftersom vi inte har någon tvättnyckel till vår tvättstuga än...måste få lite rent. jamies garderob sinar och min kära sambo har inga rena underkläder kvar så han får gå utan den stackaren.

hade tänkt gå på underbarabarn mässan på lördag bla för att få tag på en "provsmaknings"-napp men tror att det blir till att be emelie köpa en åt mig eftersom hon ska dit och sen vara hemma med älskling. kan va braatt spara lite pengar och sen har vi ju inte så mycket tid så det kan va skönt...även om planen just nu är att städa...ska kolla med emma och jannika om vi kanske kan ses också, de vore kul!

ne nu ska ja få min övertrötta prins att somna så jag kan krypa ner hos älsklings sambon min ;)

statistik

av någon anndledning har folk börjat besöka min blogg, 34 personer igår och idag är det redan 10! känns jätte kul sånna siffror har jag inte haft sen jag lade upp bilderna på en nyfödd liten jamie!

är det något ni vill veta så fråga på och säg till om det är något ni vill att jag skriver mer om eller något ni vill attt jag ska ta upp.

snart tandlös

lillen har ju som jag tidigare berättat fått 6st tänder. han biter i allt han kommer åt och andvänder sina tänder så mycket han bara kan.
men nu kommer de... Hans gnisslar tänder, inte lite, inte ibland men MASSOR!
jag har fått höra att det är normalt och inget farligt så jag behöver inte oroa mig men det känns som om han snart inte har några tänder kvar...

7 månader



jamie har hunnit bli 7 månader, sjukt vad tiden går fort. min lilla supermman är inte så liten längre...

graviditeten

kom på att ja skulle länka till bloggen jag hade när ja var gravid om nån vill läsa om de eller kolla på förlossningsberättelsen.

http://viccangravid.blogg.se

torsdag

idag var ja uppe vid halv sex, pigg som jag vet inte vad och jamie sov så söt :) tränade igår och gick från gymmet lycklig. nu börjar det gå bra och jag känner verkligen attträningen går bra.

idag ska ja och jamie träffa hans gudfar stefan och titta på tapeter till han sovrum inför hans renovering, får se om vi hittar något bra.

ikväll blir det amerikansk fotboll på bergshamra igen för nybörjarna, ska bli kul att se hur många vi blir idag. jamie får sitta i babybjörnen på magen efteraom jag ska hjälpa till att hålla i lite övningar, inte många barn som kan säga att dem coachat vid 7 månaders ålder :P

tror jag ska försöka städa lite också men vi får se, annars får jag göra det i morgon.

onsdag

varit på öppnaförskolan idag och haft det trevligt :) träffade två unga mammor och deras småttingar. dem verkade jätte trevliga och de vore kul att ses, lite trist att jag inte känner nån här ute så det vore jättekul sen kanske magnus kan träffa deras killar och faktiskt få kontakt med nån ung pappa? tror han kan behöva nån i sin egen ålder som också har barn :P.
sen var ja förbi centrum och köpte B&J till min älskade sambo eftertersom han haft en jobbig dag så tyckte jag han kunde behöva lite uppmuntran :P
nu ska vi snart iväg och träna lite mer och sen blir det middag och greys anatomy :D!!!!!

ne nu ska ja packa gymväskan och sen bär det av

tisdag

igår blev det träning med magnus och mattias :)  var jätte kul att träffa mattias igen. det var på tok för länge sen! efter träningen åt mattias och jag pizza medans magnus hemtade jamie hos sina föräldrar. tack för middagen mattias!
idag ska jag äta lunch på manus jobb och hoppas på sällskap av både  emelie och  alexandra men vi får se :P
sen ikväll har magnus sin nybörjarträning på bergshamra så jag ska agera taxi och hjälpa till att ge alla skydd som passar :) kommer bli en bra dag

kram!

söndag

idag har jamie och jag varit och firat magnus morfar som fyller 94 i morgon. sen har vi bara myst här hemma och nu haräntligen magnus kommit hem :D känns underbart att ha honom hemma och ska bli skönt att få lägga mig i sängen i hans famn och få sova :)
ne nu ska ja hoppa i säng.
kram o sov gott

lägenheten

lägenheten nu när vi fixat och flyttat in


Jamies rum


vårat sovrum


vardagsrummet


köket


lägenheten

såhär såg lägenheten ut innan vi gjorde om och flyttade in

jamies rum

vårat sovrum

vardagsrummet

köket


lördag

har varit hemma med plutten idag och tagit det lugnt. vi tog en tripp ner till centrum och köpte en ny blomma till sovrummet annars har vi bara tagit det lugnt :)
lillen ligger och leker på golvet med sin nya b"bjällerboll" så jag passar på att skriva lite på bloggen.
Magnus är som sagt på åland och det känns lite tomt här hemma utan honom. men han kommer hem i morgon kväll så det blir bara en natt till själv i sängen sen får jag ligga i min älsklings famn :D ne nu ska ja leka lite med jamie :)

jamie


lite bilder på min prins

fredag

dålig uppdatering jag vet...aja ska försöka skriva allt som hänt

jamie har fått en blandning mellan blöjeksem och svamp så han får nu en salva som ska hjälpa men lilla plutte vad synd jag tycker om honom. han har varit lite röd så vi har smörjt in men sen blev det bara värre så jag ringde vårdguiden och dem sa att dem trodde det var svamp men jag vill inte ge honom nått om det inte behövs så jag åkte till bvc dagen efter för att demskulle få kolla på det och berättade vilken salva vi skulle ändvända. vi vägde och mätte honom när vi ändå var där och han hade nästan inte gått upp något men dem sa att jag inte alls behövde vara orolig eftersom han rör på sig så mycket nu och eftersom han äter på allt så får han i sig lite skit och bajsar oftare så det var inget att vara orolig över.
dem sa oxå att han ligger några månader före i sina rörelsemönster vilket jag inte hade en aning om men tydligen är det inte så vanligt att det är så medvetna och målmedvetna som han är. fast jag är inte förvånad han har ett temprament som heter duga och vet vad han vill :P
han reser sig upp mot allt numera vilket ärjätte kul men samtidigt såblir ja orolig för han sitter inte än så när han ställer sig så kan han inte sätta sig vilket resulterar i att han ramlar, man får passa honom hela tiden men de kommer väll det me. jag tror inte han förstår varför  man ska sitta eftersom han alltid vill förflytta sig.

vi har även varit och köpt tre klockor till lägenheten så man vet vilken tid det är:P sen skaffade vi en ny lampa till jamies rum, en grön bolllampa, det blev så bra! känns verkligen som det är ett riktigt hem nu, jag trivs så OTROLIGT bra och det känns verkligen som hemma! fan vad ja har saknat de genom åren, att ha ett ställe där man känner sig helt trygg och som är hemma!
juste vi fick äntligen tag på vårat köksbord som vi har väntat på och det blev jätte bra :) skönt att ha ett ordentligt bord i köket där man kan sitta 4 personer och äta.

idag åkte magnus, hans bror och pappa till åland på kill.helg för att fiska så jag och lillen är själva hemma.jag hoppas dom har det bra och jag tror dem behöver vara bara killarna ibland även om det känns lite tomt :P

när magnus ändå åkte bort passade jag på att bjuda över magnus mamma och ha en myskväll. det blev köttfärsbiffar med potatis,morötter,paprika och sås och ett gals vin :) sen blev det massa skitsnack i soffan.

måste sägaatt jag kännermig lyckligt lottad, jag har världens underbaraste son som får mig att le varje dag så det nästan gör ont, jag har världens bästa sambosom jag är så otroligt kär i! hela magnus familj och släkt har tagit emot mig och jamie med öppna armar och jag känner mig så omtyckt, jag hade verkligen inte kunnat önska mig mer.
känns nästan som en film och jag undrar lite om när jag ska vakna upp :P

ne nu ska jag gå och lägga mig och sova för imorgonkommer jana och kanske ella och så ska jag leka med min underbara prins till son och bara ha det bra.

dov gott!

RSS 2.0